Inentingen

Verplichte inentingen

 

De honden en katten die in ons pension verblijven moeten aantoonbaar ingeënt, ontwormd, ontklit, vrij van vlooien en vrij van besmettelijke kwalen zijn. Is dit niet het geval zal toegang worden geweigerd. Indien uw hond loops is of kan worden tijdens haar verblijf dient u dit vooraf aan ons te melden,anders is dit voor eigen risico.

 

Honden dienen maximaal 1 jaar en minimaal 3 weken voor hun komst te zijn gevaccineerd middels een zogenaamde cocktailinenting en een vaccinatie of neusspray tegen bordetella (kennelhoest). Dit zijn aparte inentingen en beiden zijn verplicht. Honden met kennelhoest worden niet toegelaten in ons pension omdat het zeer besmettelijk is voor andere honden.

 

Katten dienen maximaal 1 jaar en minimaal 3 weken voor hun komst te zijn gevaccineerd tegen kattenziekte en niesziekte middels een zogenaamde cocktailinenting en de neusspray voor de niesziekte bordetella. Katten die niesziekte hebben worden niet toegelaten in ons pension omdat het zeer besmettelijk is voor de andere katten.

 

Doorgaans wordt jaarlijks door de dierenarts de complete cocktail gegeven. De entingpapieren en het dierenpaspoort blijven tijdens het verblijf in het bezit van het pension.

LET OP! als u twijfelt over of uw dier de juiste entingen heeft gehad of als u vragen heeft over de entingen dan kunt u ons altijd bellen.