Inentingen

Verplichte inentingen

 

De honden en katten die in ons pension verblijven moeten aantoonbaar ingeënt, ontwormd, ontklit, vrij van vlooien en vrij van besmettelijke kwalen zijn. Is dit niet het geval zal toegang worden geweigerd. Indien uw hond loops is of kan worden tijdens haar verblijf dient u dit vooraf aan ons te melden,anders is dit voor eigen risico.

 

Honden dienen maximaal 1 jaar en minimaal 3 weken voor hun komst te zijn gevaccineerd, genaamd de cocktailenting, ziekte van weil en de kennelhoest parainfluenza em de kennelhoest bordetella. beide entingen zijn verplicht. De enting tegen bordetella wordt door uw dierenarts niet standaard gegeven. U zult hier zelf om moeten vragen. Honden met kennelhoest worden niet toegelaten in ons pension omdat het zeer besmettelijk is voor de andere honden.

 

Katten dienen maximaal 1 jaar en minimaal 3 weken voor hun komst te zijn gevaccineerd tegen kattenziekte en niesziekte, genaamd de coctailinenting. er zijn drie soorten entingen tegen niesziekte, hiervan zijn er twee verplicht, namelijk de niesziekte rhinotracheïtisvirus en de niesziekte bordetella.  de entigen tegen bordetella wordt door uw dierenarts niet standaard gegeven. U zult hier zelf om moeten vragen. Katten die niesziekte hebben worden niet toegelaten in ons pension omdat het zeer besmettelijk is voor de andere katten.

LET OP! als u twijfelt over of uw dier de juiste entingen heeft gehad of als u vragen heeft over de entingen dan kunt u ons altijd bellen.

Wij wijzen u er nadrukkelijk op dat het wettelijk verplicht is om bij het brengen van uw dier een geldig vaccinatie-boekje of dierenpaspoort te overhandigen.

Zonder dit boekje kunnen wij uw dier niet in ons dierenhotel opnemen.