Inentingen

De honden en katten die in ons pension verblijven moeten aantoonbaar ingeënt, ontwormd, vrij van vlooien en vrij van besmettelijke kwalen zijn. Is dit niet het geval zal toegang worden geweigerd. Indien uw hond loops is of kan worden tijdens haar verblijf dient u dit vooraf aan ons te melden, anders is dit voor eigen risico.

Wij wijzen u er nadrukkelijk op, dat het wettelijk verplicht is om ons bij het brengen van uw dier een geldig vaccinatie-boekje of dierenpaspoort te overhandigen. Zonder dit boekje kunnen wij uw dier niet in ons dierenhotel opnemen.

Heeft uw dier een vaccinatie niet/niet minimaal 3 weken voor het verblijf gehad of is een vaccinatie verlopen dan kunnen we uw dier helaas niet in ons pension opnemen. Ditzelfde geld voor als een booster niet gegeven is of als deze nog niet werkzaam is.

Heeft u nog vragen met betrekking tot de verplichte vaccinaties of twijfelt u of uw dier de juiste vaccinaties heeft gehad neem dan gerust contact met ons op.

 

Ons pension hanteert onderstaand vaccinatiebeleid voor onze pensiongasten:

                                                                                   Honden                                                                                       

Honden dienen minimaal 3 weken voor hun verblijf te zijn gevaccineerd. De verplichte vaccinaties bij honden zijn:

  • Cocktailinenting (dhp): deze vaccinatie is 3 jaar werkzaam.
  • Ziekte van weil (L4/Lepto): deze vaccinatie is 1 jaar werkzaam. Let op! Is deze vaccinatie nog nooit of langer dan 18 maanden niet gegeven, dan zal hij de eerstvolgende keer 2-6 weken na de basisvaccinatie geboosterd moeten worden. De booster heeft na het geven nog een inwerkingstijd van 3 weken.
  • Kennelhoest para-influenza (pi): deze vaccinatie is 1 jaar werkzaam.
  • Kennelhoest bordetella (bb): deze vaccinatie is 1 jaar werkzaam.

 

Katten

Katten dienen minimaal 3 weken voor hun verblijf te zijn gevaccineerd. De verplichte vaccinaties bij katten zijn:

  • Cocktailinenting: de cocktailinenting is er in 2 varianten. De grote cocktailinenting moet één keer in de 3 jaar gegeven worden. De 2 daaropvolgende jaren moet de kleine of grote cocktailinenting gegeven worden.
  • Niesziekte rhinotracheitis: deze vaccinatie is 1 jaar werkzaam.
  • Niesziekte bordetella (bb): deze vaccinatie is 1 jaar werkzaam.